recept

KÖTTBULLAR/KÖTTFÄRSLIMPA

500 gr köttfärs

3     st  ägg

3  msk  ströbröd

kryddpeppar

citronpeppar

allroundkrydda

krydda efter smak

om du gör köttfärslimpa så kan du fylla med ost

i så fall gör så här platta ut köttfärsen lägg på osten

och rulla som en rulltårta och lägg den på plåten och

där efter så steks den i c:a 35-40 minuter

 

(obs risk att äta för mycket av köttfärslimpan)

 

 

köttgryta

500 gr köttfärs

2 pkt  tärnat bacon

1 burk vita bönor

1 burk krossade tomater

1 buljonstärning

3-5 vitlöksklyftor

1-2 gula lökar

1-2 morötter

2,5 dl vatten

3 dl pasta

3 dl snabbris

2,5 dl vatten

salt

citronpeppar

allroundkrydda

timjan

basilika

bryn köttfärsen ha över i en gryta

stek baconet ha i grytan

ha i tomater och vita böner i grytan

hacka lök morot vitlök i mixer

ev kan man också ta grönärter direkt

från frysen och steka i pannan

ha allt i grytan också vattnet och koka c:a 10-15 min

nästan direkt hälls pastan i och den

bestämmer koktiden under tiden så rör

man annars finns risk för fast bränning

och man kryddar och när c:a 3-4 återstår ha

i riset och koka klart

 

( obs risk finns att äta för mycket av grytan )

 

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)